Zamena i popravka ekrana na laptopu

PC Master servis kompjutera pruža uslugu zamena i popravka ekrana na laptopu. Ekran laptopa je jedan od najosjetljivijih delova laptop računara. Nažalost, jedan od najčešćih uzroka kvara ekrana na laptopu jesu padovi koji za posledicu imaju polomljen ekran u 99 % slučajeva. Vertikalne i horizontalne pruge na ekranu Takođe ukazuju na oštećenje ekrana.

Ako postoji mogućnost popravke, naši stručnjaci će otkloniti problem sa ekranom laptopa, ili će biti zamenjen novim u skladu sa markom i modelom računara.

Popravka ekrana je moguća u retkim slučajevima koji su povezani sa kvarom pozadinskog osvetljenja ili kvarom firmvera.

Zamena ekrana na laptopu:

HP, Acer, Toshiba, Dell Asus, Lenovo, MSI, Samsung, Sony, Fujitsu, IBM, Packard Bell….

Ukoliko imate slomljen ili oštećen ekran

u našem servisu može se izvršiti zamena – ugradnja originalnih i zamenskih ekrana na laptopu.To su najzastupljeniji proizvođači na našem tržištu kao što su HP, Asus, Lenovo, Samsung, LG, Toshiba, IBM, Acer i sl., ali i mnoge drugi za koje ćemo u vrlo kratkom vremenskom roku obezbediti odgovarajući ekran.Ukoliko se odlučite za polovan ekran, takođe je moguće izvršiti ugranju.

U ponudi LCD ekrana (panela) ukoliko vršimo podelu na spoljni deo onaj koji vidimo postoje dva tipa: mat (anti-glare) i sjajni (glossy) ekrani.

Anti-glare MAT tip ekrana je udobniji za rad jer kod njega ne dolazi do odbleska na samoj površini ekrana, od veštačkog i prirodnog svetla. U tom smislu su pogodniji za rad u kancelariskim uslovima, i osobe koje provode dosta vremena u profesionalnom smislu ispred ekrana. Osobe koje se bave obradom tekstova, ili neki grafički dizajn dugotrajnim radom mnogo manje naprežu oči ispre ovog tipa ekrana.

Sjajni (glossy) ekrani su približniji osobama koje laptop koriste za multimedijalne sadržaje i igranje video igrica jer je kod njih stavljen završni sjajni optički premaz za povećanje kontrasta i boja a kao rezultat toga za posledicu ima odraz okoline na ekranu.

Ponekad na tržištu postoji samo jedan od ovih tipova panela i nemogućeje napraviti izbor ili, ili.

Čitajući razne forume i gledajući video tutoriale mnogi korisnici sami pokušavaju da skinu stari i ugrade nov ekran. I većina njih kasnije završi u servisu, sa verovatno još većom štetom nego što je bila na početku. Zato, ukoliko niste vični tome, prepustite to profesionalcima, ljudima kojima je to posao. Nećemo upotreiti reč rutina, jer rutina podrazumeva da se to odradi mehanički, već se zaista profesionalno pristupa svakom modelu sa punom pažnjom. Svaki ugrađen ekran ( bilo da je u pitanju nov ili polovan ) testira se na dva načina:

Prvi način je korisnički kroz programe koje koristi korisnik i drugi specijalnim programimima i testovima kako bi bili sigurni da sve dobro funkciooniše.

Slomljen ekran na laptopu

ovo su uočljive posledice koje korisnik vidi:

  • Horizontalne i vertikalne linije po ekranu
  • Puno neispravnih linija na ekranu
  • Crne mrlje na ekranu su takođe vrlo učestale, mogu biti male i vremenom se mogu uvećavati. Crne mrlje se pojavljuju jer dolazi do curenja tečnih kristala kroz pukotinu
  • Ekran ponekad može biti potpuno crn ili beo.
  • I na kraju nekad i ne znamo da je ekran pukao jer se naprsnuća mogu uočiti samo pod određenim uglom i iz blizine.

Zamena ekrana na laptopu

u velikom broju slučajeva iziskuje potpuno rasklapanje laptopa, kako bi se moglo pristupiti svim konektorima. Zato je bitno da dobro razmislite još jednom pre nego što sami odlučite da se upustite u avanturu.

Dakle da rezimiramo još jednom, ukoliko ste slomili LCD ekran ne bacajte ga! Mi mu možemo pomoći.
Ukoliko je neispravan ili slomljen ekran na vašem laptopu nudimo uslugu zamene po povoljnim cenama. To je mnogo jeftinije od kupovine novog. Zamena ekrana je moguća i u toku istog dana ukoliko imamo traženi model na stanju, a najviše dva radna dana ukoliko se mora poručiti od uvoznika.

Zamena ekrana na laptopu

Saveti i trikovi

– Ako preuzmete PDF datoteku i vidite da završava na EXE, nemojte je otvarati. Radi se o virusu. U većini slučajeva kad preuzimate datoteke koji nisu programi, ako završavaju s EXE, nije dobro.

– Ako ste slučajno zatvorili Word dokument a da ga niste prethodno sačuvali, potražite .asd datoteke pod MY/This PC.

– Ako želite u Wordu deo rečenice prebaciti iz malih u velika slova, označite taj deo i pritisnite tastere Shift i F3.

– Ako slučajno zatvorite tab možete ga otvoriti pritiskom na tastere CTRL+SHIFT+T.

– Ako ste zaboravili lozinku na kompjuteru, podignite windows u Safe modu, ulogujte se kao administrator i promenite je.

– Ako želite da igrate igrice bez prikazivanja reklama na mobilnom telefonu, dovoljno je da ga prebacite u airplane

Kako radimo

Prijem računara na servis

Nakon što vas sasluša i unese opis problema u revers naš serviser će vas upoznati sa uslovima servisiranja, kao i jedan primerak reversa dati vama, kako biste mogli kasnije preuzeti svoj računar.

Dijagnostika i popravka

Nakon izvršene dijagnostike, naš serviser će vas pozvati i upoznati sa problemom kao i cenom popravke. Nakon toga Biće izvršen servis u najkraćem mogućem roku.


Vraćanje računara sa servisa

Nakon izvršenog servisa, računar koji je popravljen, mora biti kompletno testiran. Tek nakon toga serviser će vas pozvati kako bi ste došli da preuzmete svoj računar.

ZA DODATNA PITANJA STOJIMO NA RASPOLAGANJU