Čišćenje laptopa od prašine

Čišćenje laptopa od nakupljene prašine jedanput godišnje produžava životni vek vašeg laptopa za jednu godinu.

Pregrevanje laptopa je jedan od najčešćih razloga za kontaktiranje servisa.Naš servis laptopova i desktop računara  nudi uslugu – čišćenje vašeg laptopa od prašine. Može biti sasvim jednostavno očistiti sistem za hlađenje od nakupljene prašine, međutim, ponekad je potrebna i potpuna zamena hladnjaka. Sve liste usluga možete dobiti u našem servisu laptopova.

Sistem hlađenja laptopa je dizajniran da ukloni toplotu iz grejnih elemenata laptopa (procesor, video, mostovi). Toplota se prenosi kroz toplotni interfejs na hladnjak, a zatim kroz cevi za provođenje toplote do rešetke hladnjaka, dok ventilator pokreće hladan vazduh iz spoljnog dela tela kroz rešetku kako bi izbacio toplotu.

Jedan od najčešćih uzroka kvara laptopa je nakupljena prašina, odnosno pregrevanje

Pregrevanje sistema hlađenja laptopa

Postoji nekoliko razloga za pregrevanje laptopa:

Kvar rashladnog sistema:

ventilator je neispravan;
termalna pasta se  osušila.
Zaprljan ventilacioni sistema;
Rashladni radijator je nakupljen prašinom.
Kod pregrevanja laptop u najboljem slučaju primetno „usporava“ rad i podiže temperatutu. U najgorem slučaju, toplota uzrokuje kvar matične ploče. Da bi se sprečili kvarovi, a rad bio udoban, predlažemo da koristite uslugu čišćenja laptopa u našem servisu.

Šta da radim laptop se pregreva u toku rada i gasi?

Preventivno čišćenje sistema za hlađenje vršite 1-2 puta godišnje. Pridržavajte se uslova rada laptop računara, kada radite na tome da laptop držite na ravnoj, čvrstoj površini, ne radite u prašnjavim prostorijama. Pratite temperaturu laptopa koristeći specijalne programe.
Ako se laptop pregreje?

U jednostavnim slučajevima kada situacija nije loša, dovoljna je standardna demontaža i čišćenje laptopa od nagomilane prašine. Ali ponekad je neohodno da se uradi zamena ventilatora ili ceo sklop rashladnog sistema.

Naše usluge

  • Čišćenje sistema hlađenja laptopa
    Zamena i popravka rashladnog sistema, zamena hladnjaka u laptopu.

Pružamo usluge za opremu:
Acer, Asus, HP, Lenovo, Dell, Samsung, Toshiba, Soni, MSI i drugi

Ostale usluge

Tehnika je skupa, ne bacajte je olako

Svake godine računari sve više prodiru u ljudski život. Na tržištu računarskog hardvera ima više novih proizvoda, računari postaju sve brži i složeniji. Zato je popravka računara danas među najtraženijim uslugama.

PC Master servis laptopova i kompjutera pruža usluge servisiranja, dijagnostike, nadogradnje i popravke laptopova na teritoriji Beograda. Našu kompaniju karakteriše visok kvalitet usluga i razumno vreme za popravku laptop računara i bilo koje druge računarske opreme. Naš servis za popravku i održavanje popravlja laptop računare od: DELL, Acer, Samsung, LG, MSI, Toshiba, Fujitsu, Soni, HP, Lenovo, ASUS,…
Naši stručnjaci imaju veliko iskustvo u popravci i podešavanju računara. U svakom momentu imamo dostupan veliki broj rezervnih delova i komponenti, što za korisnika znači da će popravka računara biti izvršena u kratkom periodu sa visokim kvalitetom.

Najčešći uzrok kvara laptopa

Nakupljena prašina i pregrevanje
Kvar DC konektora, neadekvatnim korišćenjem
Loši sektori na hard disku

ZA DODATNA PITANJA STOJIMO NA RASPOLAGANJU