Čišćenje laptopa od virusa

Broj kompjuterskih virusa pre deset godina merio je desetine, a danas desetine hiljada.

Virusi postepeno pokrivaju sve nove prostore: nekada su se virusi širili na disketama, a sada je glavni izvor kompjuterske infekcije Internet, odakle korisnici preuzimaju zaražene programe ili jednostavno otvaraju veb stranice sa zlonamernim kodom. Savremeni virusi mogu biti ugrađeni u kod stranice koji korisnik pregleda u pretraživaču. I ako je pre nego što je virus prouzrokovao korisniku samo određene neprijatnosti, savremeni malver može takođe da prouzrokuje materijalnu štetu. Zato je antivirusna zaštita i instalacija antivirusnog softvera danas važnija nego ikad

Ako vaš računar:

• Često koči ili radi pogrešno;
• Stvara nerazumne zvučne signale, prikazuje poruke;
• Spor je ili nestabilan;
i takođe:
• Značajno smanjena produktivnost rada;
• Brzina mreže je smanjena;
• Neki programi su nestabilni;
• Postoje nove ili preimenovane i izbrisane postojeće datoteke;
• Broj datoteka na disku je neočekivano povećan.
onda je, najverovatnije, vaš računar zaražen virusima.
U takvoj situaciji preporučujemo da uklonite viruse što je pre moguće!

Čišćenje laptopa od virusa

Danas se termin „Tretman virusa“ može naći u svakodnevnom životu, ali njegova upotreba nije tačna. Antivirusne mere zaštite ne pružaju tretman, već potpuno uklanjanje virusa iz sistema.

Čišćenje virusa je naporan i naporan proces, tako da je bolje da ga poverite profesionalcima i da budete potpuno sigurni u bezbednost vašeg računara.
Antivirusna zaštita će vam pomoći da izbegnete viruse i dalje popravljanje računara . Savremeni antivirusni programi mogu zaštititi korisnikov računar od velikog broja virusa – trojanaca (spivare), prinudnog oglašavanja, drugog zlonamernog softvera. Instaliranjem antivirusnog softvera osiguraćete poerljivost vaših podataka i osigurati rad na računaru.
Antivirusna instalacija (antivirusni softver)
PC MASTER servis laptopova i kompjutera nudi sveobuhvatnu antivirusnu zaštitu, koja uključuje uklanjanje virusa, kao i instalaciju antivirusnog softvera

Razlog zbog čega se kućište ošteti uglavnom je posledica nepažnje kada se dogodi da laptop ispadne iz torbe, padne sa stola ili kreveta.

Osnovni pojmovi

Malver je program koji tajno pristupa vašem računaru bez vašeg odobrenja
Spajver je tip malvera koji prikuplja informacije o korisniku bez njegovog znanja
Adver je bilo koji program koji automatski pušta, reklame na vaš računar

ZA DODATNA PITANJA STOJIMO NA RASPOLAGANJU