Zamena DC konektora na laptopu

Fizičko oštećenje konektora laptopa je prilično čest kvar zbog nemarnog korišćenja laptop računara. PC MASTER SERVIS kompjutera nudi usluge zamene DC konektora za laptop. U slučaju da se oštećeni port (konektor) može popraviti izvršiće se visokokvalifikovana popravka slomljenog konektora laptopa. Sve pružene usluge će biti obavljene kvalitetno i što je pre moguće. Nekad je nemoguće uraditi popravku već se mora uraditi ugradnja novog.
Ako je konektor za napajanje laptopa oštećen baterija laptopa prestaje da se puni i nakon što se baterija potpuno isprazni laptop se više neće uključivati. Baterija se puni preko DC konektora u određenom položaju utikača, ali kada prestane da dobija struju jedan od najčešćih uzroka je neispravan DC konektor.
Jedan od najčešćih pokazatelja neispravnosti DC konektora jeste da na vreme uočite problem tako što se pomeranjem kabla uočava da li gubi kontakt, da li puni ili ne puni bateriju, da li se gasi. To su znaci na koje posebno treba obratiti pažnju i odmah treba potražiti servis koji će dijagnostikovati tačan problem i rešiti. Ne treba nasilno tražiti položaj u kom će laptop dobijati struju jer time rizikujete oštećenje na samoj matičnoj ploči.

Ne pokušavajte sami da popravite DC konektor. DC konektor je zalemljen na matičnu ploču  i uz najmanji mehanički uticaj lako se ošteti.
Kvalitetna popravka / zamena priključka za napajanje je moguća samo ako majstor ima određeno iskustvo i znanje, kao i kada koristi specijalne alate i komponente tokom rada, jer je ovaj deo čvrsto povezan sa matičnom pločom lemljenjem i njegovom demontažom i to je prilično komplikovan zadatak. Dakle, posao od kog zavisi funkcionalnost vašeg laptopa treba da bude poverena profesionalcima koji rade u proverenom servisu opremljenom sa svim potrebnim. Zamena konektora u našem servisu vrši se u nekoliko faza:
• pre-dijagnoza
• delimična ili potpuna demontaža laptopa,
• servis ili ugradnja novog DC konektora,
• testiranje laptopa u radu.
Naši serviseri će popraviti / zameniti DC konektor laptopa brzo i efikasno eliminišući sve greške sa garancijom da su instalirane komponente potpuno funkcionalne.


Šta ako se nešto pokvari, ili sistem jednostavno zablokira, kad stvari ne idu baš kako se očekuje?

Kompjuteri, laptopovi, danas su deo našeg života i posla. Nezamenljivi su u svakodnevnim poslovima i omogućavaju nam da lakše, brže i produktivnije delujemo kako na poslovnom tako i privatnom planu.

Nekoliko razloga da nas pozovete

• U sistemu se nakupilo dosta nepotrebnih i oštećenih fajlova pa kompjuter radi sporo
• Potreban Vam je nov operativni sistem
• Kompjuter se greje i gasi se
• Sistem neće da se podigne , restartuje se
• Prilikom podizanja sistema kompjuter pušta čudne zvuke
• Nemate sliku na monitoru , a kompjuter radi
Ne gubite dragoceno vreme tragajući za drugim servisima,
pozovite PC MASTER servis na neki od naših brojeva ili dođite lično i objasnite nam Vaš problem !

number-1

25% Srbije nikada nije koristilo internet

Iako Srbija i dalje napreduje po pitanju broja korisnika računara i interneta, njen veliki deo građana nikad nije bio u kontaktu sa računarom ili internetom…

number-2

50% korisnika nema internet zaštitu

Iako se svakodnevno susreću sa jednom od najvećih IT opasnosti, ljudi ne koristi nikakav vid zaštite za izlazak na internet, ili je sami isključuju

number-3

80% korisnika ne pravi bekap

Iako u računarima svi imaju bar jedan segment iz svog života koji su rešili tu da sačuvaju, na tome su i ostali. Bez redovnog bekapa podataka rizikujete da ostanete bez dragih uspomena poput fotografija i vrlo važnih dokumenta.

Tehnologija je zauvijek promenila svet u kojem živimo. Na internetu smo, na ovaj ili onaj način, ceo dan. Naši telefoni i računari postali su odraz naših ličnosti, naših interesa i naših identiteta. Imaju mnogo toga što nam je važno.

ZA DODATNA PITANJA STOJIMO NA RASPOLAGANJU